Din Båtmäklare

Sälj din båt med hjälp av TrulyBoating AB – Västkustens Båtmäklare

Z

Du får en professionell presentation och representation av din båt.

Z

Du får tid över då du slipper lägga tid på annonsering, korrespondens, visningar osv.

Z

Du gör objektet tillgängligt för en större marknad tack vare finansieringslösningar och möjlighet att hantera en eventuell inbytesbåt.

Z

Det är tryggt för både köpare och säljare att en objektiv utomstående part hanterar kontrakt och betalningsförfarandet, givetvis med ett klientmedelskonto.

Förmedling av båtar till fast arvode

Såhär går det till i stora drag:

 

Efter att ha tittat på er båt presenteras ett realistiskt slutpris, och vi kommer gemensamt fram till ett marknadsmässigt pris att begära för båten. Ett kontrakt som reglerar överenskommet arvode och försäljningsuppdragets längd och exklusivitet upprättas. Med det menas att mäklaren får ensamrätt till försäljningsuppdraget under ett antal månader, samt att en viss del av köpeskillingen tillfaller mäklaren i form av arvode.

Säljaren överlämnar samtliga data och utrustningslista, som sammanställs i samband med fotografering och filmning av objektet. Ett par dagar senare finns ett färdigt utkast på båtens annons, komplett med bildgalleri och en film. Efter godkännande av uppdragsgivaren läggs annonsen ut på annonssajter i Sverige och utlandet, Youtube, Instagram, Facebook samt såklart på hemsidan. En nyckel överlämnas till mäklaren så det finns möjlighet att komma in och visa båten för spekulanter. 

Båten ligger kvar vid er bryggplats alternativt på land. Ligger båten i sjön kan ni använda den precis som vanligt men får vara beredda på att ha till tillgänglig för visningar. Behöver ni båtplats under försäljningsperioden kan båten istället läggas vid visningsbryggan i Kungshamn till självkostnadspris utöver mäklararvodet. Mäklaren tar hand om alla intressenter och sköter telefonsamtal och e-post, visningar, kontraktsskrivning, finansiering o.s.v. hela vägen fram till överlämnandet av båten. 

Mäklaren informerar löpande kring visningar och bud men det är säljaren som får bestämma till vilken kund och till vilket pris båten får säljas.