fbpx

Regal 4060 IPS Commodore

Båtfakta

 • Märke: Regal  
 • Modell: 4060 Commodore IPS
 • Årsmodell: 2007
 • Längd: 12,20 m
 • Bredd: 3,96 m
 • Djup: 1,00 m
 • Vikt: 8.500 kg tom
 • Motor: Volvo-Penta IPS 400
 • Motorstyrka: 2x300 hk
 • Fart: 30 knop
 • Gångtimmar: ca 500
 • Drivmedel: Diesel
 • Drivmedel: 1045 liter
 • Vatten: 283 liter
 • Septik: 150 liter
 • Båten ligger: Smögen

Pris

1.595.000 kr

Finansiering kan ordnas mot 20% kontantinsats.

Om Båten

Modernt Amerikanskt högkvalitetsbygge med IPS-drift och Joystick-styrning. En stor och bred familjebåt med pondus, betydligt större än t.ex Princess V40 / V42 och Fairline Targa 40/43. Angivna mått från fabriken är i underkant, mätbrev på 13m x 4,20 finns. 

Svensksåld båt med en ägare. Fullservad och inomhusförvarad sedan ny. Totalt fullutrustad och i mycket gott skick, endast ca 500 timmars gångtid. Avdragbar moms (1.276.000 + moms 319.000 = 1.595.000kr)

Den stora badbryggan har dusch och ett rejält stuvfack för tampar och fendrar. I sittbrunnen hittar vi akterut, bredvid grinden till badbryggan, en L-soffa med förvaring samt den lilla luckan ned till motorrummet. Här tittar man snabbt ned eller går ned, men vill man komma åt bättre och ha mer ljus så fäller man elektriskt upp akterdäcket med soffan. 
Ett steg upp framåt finns en wetbar med kylskåp, diskho och stereon samt en C-formad soffa mitt emot med rejält bord och förvaring under. Förarplats med soffa för två, fällbar sits, alla reglage och såklart Joystick-styrningen. Bredvid kabinförren finns trappsteg upp till den öppningsbara vindrutan. Båten har skarndäck i bra bredd men inget är väl säkrare än att snabbt kunna gå upp på fördäck utan att behöva balansera utanför båten. Fördäcket har en soldyna för två med fällbart ryggstöd ställbart i flera lägen. 

En tappa ned möts man av en salong med enorm volym. Rejäl takhöjd och generös bredd ger en durkyta som skapar trivsel då den minskar trängseln. Om BB ett vinkelpentry med gott om förvaring (mer än bilderna ger sken av), spishäll med två plattor, mikrovågsugn, stort kyl med separat frys, och full köksutrustning. På SB-sida en lång soffa med fällbart bort. Främre och bakre delen av soffan har recliner-funktion, dvs utfällbara fotstöd. Soffan är över 2 meter lång och sväljer lätt 4-5 sittande. Vill man ha mer durkyta (disco?) lyfter man av soffbordet och placerar det i det skräddarsydda facket bakom soffans ryggstöd. Man kan då fälla upp en extra dyna med stödben ur soffan, som alltså blir en dubbelsäng med över 2 meters längd – hur smidigt som helst att dyna och ben försvinner ned i soffan när det inte används. TV med DVD sitter på väggen ovanför pentryt mittemot soffan.

Framför salong och pentry finns ägarhytten bakom en rejäl skjutdörr. Här har man inte bara en juste dubbelkoj, garderober, förvaringslådor och TV med Dvd utan även ett eget badrum som inte skäms för sig. Bra ståhöjd, bra naturligt ljus, förvaring, bänkyta, speglar och en separat duschkabin. Toaletterna ombord är vacuflush, så det är inga kvarnar som strular. Septiktanken har självklart både macerator och däckstömning.

Akterut från pentryt finns ännu en rejäl skjutdörr, denna leder till gästkabinen. Här inne finns två enkelkojer som med hjälp av huvudändens sänggavel kan konverteras till en dubbelkoj. Fönster på båda sidor av skrovet, garderob och skåp samt tvättställ med förvaring i kabinen. Toalett med dusch i eget utrymme akterut. 

Totalt alltså 4 fasta kojer i två kabiner samt bäddbar soffa i salongen. Värmaren har utblås i samtliga kabiner och AC’n har kontrollpaneler i båda kabinerna. För ett behagligt klimat finns alltså en AC-anläggning som levererar såväl värme som kyla när du ligger på landström eller har elverket igång. Elverket för övrigt tillhandahåller 230 volt närhelst ni önskar. 

Bra skick på dynor, kapell, mattor m.m. – en svensksåld båt går inte att. jämföra med hur de importerade brukar se ut i form av skick på motorer/elverk, solblekning, dynor, korrosion och smuts… Överkast och kuddar i original är aldrig använda innan fotograferingen nu i sommar. Original Regal-handdukar och lakan medföljer också. Båten är komplett med tampar, fendrar och pentryutrustning. 

Båten bör ses och upplevas. Fantastiskt lättkörd med IPS och joystick – ni kommer aldrig vilja köra något annat igen! Finmanövrering i trånga hamnar blir plötsligt roligt istället för stressigt.

Se genomgång av ruffen i den aktuella båten i filmen nedan. Komplett film kommer framöver.

 

Utrustning

Ankarspel akter m. fjärr
Ankarspel för
AC Kyla/värme 26.00 BTU
Avdragbar moms
Badbrygga med flexiteak
Batteriladdare 60A (!)
Bottenmålning
Bäddsoffa med recliner x2
CE-Märkt
Centraldamsugare
CD-Radio i sittbrunnen
Dusch på badbryggan
Dusch i båda badrummen
En ägare
Ekolod Raymarine ST60
Elverk /Generator 7kW
Fjärrstyrd söklampa
Flexiteak i sittbrunnen
Fullservad
Förtöjningsmaterial /tampar
GPS-plotter Raymarine C80
Hamnkapell
Inomhusförvarad
IPS
Joystickstyrning
Kompass
Kyl med Frys 120 + 45 liter Penry
Kyl 45 liter Wetbar
Landström dubbla intag
Leathercrest klädsel salong
Länspump elektrisk
Microvågsugn
Radar Raymarine
Septiktank m. tömning + sug
Soldyna fördäck, fällbar
Spishäll 2 plattor
Stereo med högtalare
Stävstege
Svensksåld
Toaletter Vacu-flush 2x
TV 20″ med DVD salong
TV 15″ med DVD förpik
Varmvatten
Varvsskött
VHF Raymarine 215
Värmare Webasto – Diesel
Öppningsbar vindruta

m.m. m.m.

Bildgalleri

Klicka på bilden för att se i full storlek, bläddra sedan höger/vänster med piltangenterna

 

Lämnad information om objektet förväntas vara korrekt men kan inte garanteras.